+ 420 724 259 620,  +420 724 259 621

info@roubenyobklad.cz

Blog

Rekonštrukcia drevenice

Rekonštrukcia drevenice

Každá drevenica starne. Niektoré rýchlo, iné vyzerá stovky rokov rovnako. To záleží na použitom materiáli, konštrukcii, stanovišti, spôsobe používania, údržbe a mnoho ďalších aspektoch. Keď príde čas, kedy drevenica prestane vyhovovať alebo horšie, je natoľko zanedbaná, že ju nemožno bezpečne užívať, prichádza čas na rekonštrukciu drevenice. Najprv je potrebné analyzovať rozsah poškodenia a určiť správny postup. Zvlášť citlivo treba pristupovať pri rekonštrukciách dreveníc historicky cenných a dreveníc pamiatkovo chránených.

... číst více ... | Vloženo: 27.04.2023
Drevenica do milióna?

Drevenica do milióna?

Postaviť si vlastný zrub s obmedzeným rozpočtom, zrub do milióna? Prečo nie. Keď nechýba odvaha a chuť, tak sa cesta vždy nájde. Táto myšlienka nie je úplne nereálna. Záleží však na rozsahu stavby drevenice. Na tom, či sme schopní zapojiť vlastnú silu, rodinu alebo známe do prác na projekte. Cena 1 milión korún za zrub je vo väčšine prípadov ponúkaných projektov, cena za hrubú stavbu. Z toho dôvodu je nutné počítať s ďalšími výdavkami na koncové a zariaďovacie prvky.

... číst více ... | Vloženo: 27.04.2023
Prečo si vybrať drevený obklad fasády

Prečo si vybrať drevený obklad fasády

Rad ľudí sníva o bývanie v drevenom dome. V drevenici, zrubu alebo inej stavbe z dreva. Drevené stavby majú veľa dobrých špecifický charakter a vyzerajú naozaj skvele. Každému však nemusí vyhovovať vlastnosti týchto konštrukcií. Drevenica dlho sadajú a musí sa dodatočne izolovať. Obavy pramení aj z akustických prejavov, praskanie v dreve pri zosychanie. Sú tu tiež inak nastavené podmienky a regulatívy z hľadiska požiarnej ochrany.

... číst více ... | Vloženo: 04.02.2020
Kotvenie drevených fasádnych paluboviek

Kotvenie drevených fasádnych paluboviek

Fasádne palubovky je možné kotviť k podkladu buď viditeľnými spojovacími materiálmi alebo použiť spoj ktorý nie je viditeľný. Viditeľnými kotviacimi prvkami fasádnych paluboviek bývajú vruty alebo klince. Tieto materiály musia mať vysokú odolnosť proti poveternostným vplyvom inak môžu spôsobovať nežiaduce zafarbenie palubkových fasád spôsobené koróziou.

... číst více ... | Vloženo: 02.03.2020
Drevené obloženie

Drevené obloženie

Dreveného obloženia sa využíva všade tam, kde je vznesená požiadavka na zvýšenie estetického dojmu stavebného alebo iného prvku, ako zakrytie nevzhľadných nosných konštrukcií a rozvodov. K ucelení priestoru, alebo všade tam, kde drevo ochráni skladbu konštrukcie, ktorá je náchylná na vonkajšie vplyvy.

... číst více ... | Vloženo: 03.03.2020
Drevené obloženie chaty

Drevené obloženie chaty

Rad majiteľov drevených chát, ktorí začali uvažovať o stavbe alebo rekonštrukcii chaty, premýšľa nielen o konštrukčnom riešení, ale tiež ako bude chata vyzerať. Drevené obloženie chat je tradičný spôsob a do prostredia, v ktorom sa chaty stavali a aj dnes stavia, sa vyložene hodí. Na výber je rad spôsobu, aký drevený obklad chaty zvolíme. Najznámejšie a predtým hojne používané sú klasické drevené palubovky, ktoré sa najviac hodia na zakrytie spodnej konštrukcie strechy. Možno ju taktiež aplikovať na obvodové steny alebo priečky, ale v dnešnej dobe je možné vyberať z širšieho sortimentu. K dispozícii sú materiály rôznych profilov, hrúbok a spôsobu kotvenia.

... číst více ... | Vloženo: 04.03.2020