+ 420 724 259 620,  +420 724 259 621

info@roubenyobklad.cz

Drevené obloženie

Drevené obloženie

Dreveného obloženia sa využíva všade tam, kde je vznesená požiadavka na zvýšenie estetického dojmu stavebného alebo iného prvku, ako zakrytie nevzhľadných nosných konštrukcií a rozvodov. K ucelení priestoru, alebo všade tam, kde drevo ochráni skladbu konštrukcie, ktorá je náchylná na vonkajšie vplyvy.

Drevené obloženie domu

Drevené obloženie domov okrem estetickej funkcie plní aj úlohu ochrany materiálov, ktoré zakrýva. Napríklad izolácia a iné materiály, ktoré nie sú rezistentné voči vplyvom prostredia. Dreveným obložením možno zabezpečiť ochranu takmer všetkých plôch stavieb, ale aj dopravných prostriedkov, terénnych úprav atď. Najbežnejšie je drevené obloženie využívané na fasády a v tomto smere existuje aj najširšia ponuka a rôzne spôsoby dreveného obloženia domov.

Drevené obloženie interiéru

Drevené obloženie interiérové, ​​ako sú steny, stropy, podlahy, piliere, prievlaky, ostení okien i dverí sú do interiérov navrhovené z týchto hlavných dôvodov. Ten prvý je bezpochyby dizajn a estetické zhodnotenia interiéru. Tou praktickou stránkou je ochrana exponovaných plôch proti prevádzkovým vplyvom. Materiály a ich povrchová úprava je vyberaná podľa mechanické záťaže, tj. mechanického namáhania plôch. Na podlahy, schody, prahy, jednoducho na prvky pochôdzne sú využívané materiály vykazujúce vyššiu tvrdosť a odolnosť voči oderu. Na drevené obloženie stien a stropov nie sú kladené také vysoké pevnostné požiadavky, o to viac sú vyzdvihnuté požiadavky estetické a s tým spojené aj nároky na opracovanie materiálu.

Drevené obloženie a ich modifikácie, sú historicky jedným z najpoužívanejších doplnkov stavebných konštrukcií a nielen v našej kultúre neodmysliteľne patrí k súčasti stavieb.

Vloženo: 03.03.2020
Drevené obloženie v podobe zrubového obkladu.
Drevené obloženie v podobe zrubového obkladu.
Drevené obloženie v podobe zrubového obkladu.