+ 420 724 259 620,  +420 724 259 621

info@roubenyobklad.cz

Drevenica do milióna?

Postaviť si vlastnú drevenicu s obmedzeným rozpočtom, drevenica do milióna? Prečo nie. Keď nechýba odvaha a chuť, tak sa cesta vždy nájde. Táto myšlienka nie je úplne nereálna. Záleží však na rozsahu stavby drevenice. Na tom, či sme schopní zapojiť vlastnú silu, rodinu alebo známe do prác na projekte. Cena 1 milión korún za drevenicu je vo väčšine prípadov ponúkaných projektov, cena za hrubú stavbu. Z toho dôvodu je nutné počítať s ďalšími výdavkami na koncové a zariaďovacie prvky.
Zamilovali ste sa do kúzla drevostavieb a vaším zámerom je si postaviť drevenicu do milióna? Prekážkou je ale nielen rozpočet a legislatíva, ktorá na konštrukciu drevenic kladie iné požiadavky ako v minulosti, riešením je alternatívna konštrukcia. Dnes už tradičná zrubová stena z masívnych trámov nespĺňa požiadavky na súčiniteľ prestupu tepla podľa platných noriem. Preto vznikajú nové konštrukčné systémy zrubových stavieb, ktoré sú navyše doplnené o tepelnú izoláciu.

DREVENICA DO MILIÓNa

Možností ako postaviť drevenú stavbu alebo drevenicu do milióna je použitie inej technológie stavby s rovnakým vizuálnym efektom. Toto riešenie ponúka zrubový obklad. Je to stavebnicový systém, ktorý je možné montovať na akúkoľvek konvenčnú konštrukciu stavby. Drevený obklad verne imituje vzhľad drevenice natoľko, že je z pohľadovej vzdialenosti prakticky na nerozoznanie od trámovej stavby, ako z exteriéru tak interiéru. Pritom sú plochy stále z masívneho dreva. Len nosná konštrukcia je nahradená lacnejším materiálom alebo materiálom s lepšími izolačnými vlastnosťami. Týmto sa rozširuje výber použitého materiálu, s prihliadnutím na cenu, rýchlosť stavby a jej vlastnosti.

Drevenica DO MILIÓNa - VÝHODY

Naše riešenie imitácie zrubového obkladu už využilo množstvo klientov, ktorí si chceli splniť sen o bývaní v drevenici. Hlavné výhody tohto riešenia sú tieto:

Veríme, že Vás tento podnet k drevenici do milióna určite priblíži. Viac informácií o zrubovom obklade si môžete prečítať tu.

Vloženo: 27.04.2023
Drevenica do milióna? Riešením je zrubový obklad.
Drevenica do milióna? Riešením je zrubový obklad.
Drevenica do milióna? Riešením je zrubový obklad.
Drevenica do milióna? Riešením je zrubový obklad.